itsme® lanceert batch signing
itsme® maakt de ondertekening van meerdere documenten met één klik mogelijk

itsme® lanceert een nieuwe functie waarbij je met één klik verschillende documenten tegelijk kunt ondertekenen. Dit vermindert de administratieve last voor bedrijven aanzienlijk.
Elke dag worden in België ontelbaar veel documenten ondertekend. Steeds vaker gebeurt dit digitaal met itsme® Sign, een gekwalificeerde elektronische handtekening met dezelfde juridische waarde als een handgeschreven handtekening. Het resultaat is minder papieren rompslomp en minder fysieke verplaatsingen. Binnen de groep van digitale ondertekenaars zijn er wel nog heel wat personen die beroepsmatig erg veel documenten tegelijk moeten ondertekenen. Denk maar aan accountants, verzekeraars, officemanagers, HR-medewerkers, notarissen en burgemeesters. Zij dienden vooralsnog per document een handtekenactie te bevestigen met hun itsme®-app en hun geheime itsme®-code in te voeren, wat voor het ondertekenen van meerdere documenten een tijdrovende zaak kon zijn.
Meervoudige handtekening
Daarom lanceert itsme® de nieuwe functie, batch signing, die toelaat meerdere documenten tegelijk te ondertekenen. De ondertekenaar ontvangt slechts één itsme®-notificatie voor meerdere documenten en moet zijn/haar itsme®-code dus maar één keer invoeren. Het resultaat van zo’n meervoudige handtekening is precies hetzelfde als bij een enkelvoudige handtekening: elk document bevat een afzonderlijke handtekening met een persoonlijk ondertekening certificaat. En elke handtekening blijft uniek, vertrouwelijk en beschermd tegen namaak. itsme® Sign biedt enkel de gekwalificeerde handtekening aan, die voldoet aan de hoogste standaarden van de EU en wettelijk gelijkgesteld wordt aan de handgeschreven handtekening. De andere varianten, zoals bijvoorbeeld de geavanceerde elektronische handtekening, bieden minder garanties op vlak van veiligheid en juridische afdwingbaarheid, en behoren dus niet tot het aanbod van itsme®.
“Onze Bolero-klanten zijn al goed vertrouwd met het ondertekenen van documenten via de signing-functie van itsme®, terwijl we de garantie behouden dat er een gekwalificeerde elektronische handtekening op het document staat. Het tekenen van meerdere documenten tegelijkertijd kan de klantenervaring alleen nog maar verder verbeteren,” stelt Werner Eetezonne, CEO van Bolero, het online beleggingsplatform van KBC en een van de eerste platformen die gebruik maakte van itsme®.
“Gedaan met het over- en weer getik in de itsme®-app om elk document afzonderlijk te ondertekenen”, zegt Jan Sap, CEO van notarisfederatie Fednot. “Dit zal de administratieve lasten voor onze notarissen zeker verlichten en het gebruiksgemak voor onze cliënten nog verhogen!”.
1 miljoen handtekeningen
itsme® Sign, die in februari 2019 gelanceerd werd, kent jaar na jaar een enorme groei. In 2022 zal itsme® Sign maar liefst 1 miljoen handtekeningen halen, meer dan een verdubbeling van het aantal handtekeningen vorig jaar. Intussen hebben al meer dan 600 bedrijven gekozen om de dienst als optie voor te leggen aan hun klanten en medewerkers. De gekwalificeerde itsme®-handtekening biedt de mogelijkheid om documenten volledig digitaal te ondertekenen. Zo kan je met itsme® Sign helemaal mobiel een arbeidscontract ondertekenen via het platform van een sociaal secretariaat, een overeenkomst sluiten met een nieuwe zakenpartner, een lening verkrijgen bij de bank, een notarieel document ondertekenen, een huurovereenkomst aangaan, een bod indienen op een onroerend goed, enzovoort.
Hoe krijg je toegang tot itsme® Sign?
itsme® Sign is beschikbaar binnen de meeste nationale en internationale tekenplatformen: Adobe Acrobat Sign, Connective, Dioss, Doccle, DocuSign, Dokobit, Evidos, KeySign, Logalty, Luxtrust, OneSpan, SignHere, Signicat, Zeticon, ... Ondernemingen die hun contractbeheer wensen te digitaliseren, doen bijna altijd een beroep op dergelijke gespecialiseerde document- en tekenplatformen. Bedrijven die reeds klant zijn van deze platformen kunnen eenvoudig vragen om de optie itsme® Sign (met nu ook batch signing) te activeren, zonder enig implementatiewerk.