Overname in de wereld van de multi-factor authenticatie: Identiteitsapp itsme® neemt spitstechnologie nextAuth over

Belgische tango in de technologiewereld: itsme®, de identiteitsapp die al bijna 7 miljoen Belgen en meer dan 800 bedrijven weet te overtuigen, neemt het Leuvense bedrijf nextAuth over, gespecialiseerd in multi-factor authenticatie. Hiermee zet itsme® een nieuwe stap in de uitbreiding van haar aanbod.

De itsme®-app vindt brede toepassing in de financiële sector en andere streng gereguleerde sectoren omdat ze beantwoordt aan de hoogst mogelijke regelgevingen inzake beveiliging, zowel op nationaal als op Europees niveau. De identiteitsapp wenst nu een stap verder te zetten met de integratie van een nog sterker beveiligd end-to-end authenticatieproces. Met de overname van het Leuvense nextAuth kan itsme® namelijk een belangrijke technologische component toevoegen aan haar app. nextAuth, een spin-off van de KU Leuven en imec, staat bekend om zijn ijzersterke en zeer geavanceerde cryptografie. Deze gepatenteerde spitstechnologie wordt alom geaccepteerd als een uiterst veilige manier voor authenticatie. 

 Jens Hermans, CEO van nextAuth“We krijgen vaak vragen over het verschil tussen nextAuth en itsme®. Ons antwoord was dat de itsme®-app de ideale klant is voor de technologie die wij hebben ontwikkeld. Dat we onze oplossing nu daadwerkelijk vleugels kunnen geven via deze samenwerking, is fantastisch nieuws.”

Uitbreiding van het productaanbod

Dankzij de overname van nextAuth breidt itsme® ook haar diensten uit naar partners en klanten die op zoek zijn naar authenticatie-oplossingen die kunnen ingebed worden in hun eigen applicaties. Het gaat bijvoorbeeld om biometrische en wachtwoordloze mobiele multi-factor authenticatie (MFA) geïntegreerd in bancaire applicaties. 

 “Met de onderzoeksgroep COmputer Security & Industrial Cryptography (COSIC) hebben we internationaal een ijzersterke reputatie op vlak van cryptografie uitgebouwd. Ik ben dan ook zeer verheugd dat technologie die in dit team geboren is, nu een veel bredere toepassing zal kennen door de samenwerking met itsme®”, aldus Professor Bart Preneel, die aan het hoofd staat van COSIC.

Belgische alliantie

Deze overname zorgt voor het samenkomen van twee Belgische technologische succesverhalen, op een terrein waar België al heel vooruitstrevend is. Dat deze twee toonaangevende technologiespelers ervoor kiezen om hun krachten te bundelen, is voor ons land een krachtig signaal. Met de expertise van nextAuth en de sterke marktpositie van itsme® worden online interacties nog veiliger en makkelijker voor gebruikers.

“itsme® en nextAuth hebben een gedeelde ambitie: ervoor zorgen dat alle burgers op een veilige en makkelijke manier kunnen inloggen en documenten kunnen ondertekenen. Bij beide bedrijven is cyberveiligheid vanaf dag één prioritair. Deze samensmelting is dan ook een logische stap. De verwelkoming van het nextAuth team, met zijn diepe expertise en gedeelde waarden, kan enkel versterkend werken voor de evolutie van itsme®. Bovendien zijn ook de goede banden met de KU Leuven bijzonder waardevol”, concludeert Stephanie De Bruyne, CEO van itsme®
Om het persbericht en beelden te downloaden, klik hier.

Share

Latest News

Website preview
itsme® verdubbelt groei en zet recordresultaten neer in 2024
Voor itsme® was 2024 op alle vlakken een recordjaar. Het bedrijf slaagde er niet alleen in om de groei te bestendigen bij de partners van het eerste uur, maar boorde ook succesvol nieuwe marktsegmenten aan én investeerde in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen. Dit resulteerde in uitstekende cijfers: het totaal aantal itsme®-acties steeg tot 475 miljoen, en het bedrijf noteerde een winst van 5,4 miljoen euro.
press.itsme-id.com
Website preview
Pro League en itsme®  gaan samen voor een veilig en klantvriendelijk voetbal
De Pro League en itsme® gaan de komende 3 jaar samen aan de slag voor een veilig en klantvriendelijk voetbal. De samenwerking tussen het Belgische professionele voetbal en itsme beveiligt de ticketverkoop voor wedstrijden in onze hoogste afdelingen, zonder compromissen te sluiten op het vlak van efficiëntie en klantvriendelijkheid.
press.itsme-id.com
Website preview
Vlaamse overheid en itsme®  brengen naast gemakkelijk aanmelden nu ook digitaal handtekenen in de huiskamer van élke Vlaming
Met deze raamovereenkomst kunnen de Vlaamse overheid, lokale besturen én scholen onbeperkt en zonder kosten gebruik maken van alle diensten van itsme
press.itsme-id.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over itsme®

Sinds 2017 is de itsme®-app de eenvoudige en veilige referentie in mobiele identificatie en bescherming van de privacy in de digitale wereld. itsme® telt intussen meer dan 7 miljoen gebruikers en wordt toegepast in meer dan 20 verschillende sectoren. Met itsme® kan je volgende zaken doen: identificatie (de creatie van een nieuw online account en het delen van identiteitsgegevens), authenticatie (de beveiligde en persoonlijke toegang tot een website of applicatie), goedkeuring van een verrichting (bevestiging van een bestelling of bankbetaling), wettelijke elektronische ondertekening van documenten (gekwalificeerde elektronische handtekening met het hoogste veiligheidsniveau) en tot slot vanuit de authentieke bron gegevens delen met een derde partij (data sharing). Al deze verschillende toepassingen zijn goed voor een gemiddelde van 35 miljoen itsme®-acties per maand ofwel meer dan 1 miljoen itsme®-acties per dag.

itsme® werd als digitale identiteit erkend door de Belgische overheid in januari 2018 en op Europees niveau in december 2019 (LOA high eIDAS). De applicatie vindt brede toepassingen in de financiële sector, omdat ze onder meer voldoet aan de richtlijnen PSD2FATFGDPR en een ISO27001-certifiëring kreeg.

itsme® werd ontwikkeld door het consortium Belgian Mobile ID, dat de zeven Belgische marktleiders uit de bank- en telecommunicatiesector verenigt: Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC/CBC & ING enerzijds en Orange Belgium, Proximus en Telenet anderzijds. Midden 2021 stapte voor het eerst sinds de lancering van de identiteitsapp een overheidsfonds als nieuwe aandeelhouder in het kapitaal, met een participatie van 20%: de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM). Zes andere aandeelhouders brachten elk ook extra kapitaal in, met de bedoeling om verdere stappen te zetten richting een Europese digitale identiteit.

Vandaag is de app beschikbaar in 16 Europese landen: België, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Ijsland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Neem contact op met

itsme@talkie.be